NYHEDSBREV
Hold dig opdateret om eksklusive tilbud, ophold og nyheder

Bornholm er en fantastisk del af Danmark, som forfører med sine kridhvide sandstrande, klipperige kyst, imponerende klinter og dejlige landskab. Med så mange interessante attraktioner kan det være svært at vælge, så her kommer lidt inspiration.

Gudhjem - “Guds hjem”

I gåafstand fra Melsted Badehotel, fx af den maleriske gamle redningssti langs kysten, ligger Gudhjem, Danmarks eneste bjergby og en af Bornholms mest specielle byer. Kommer du i bil, så parker den på en af parkeringspladserne ovenfor byen og gå de ca. 800 meter ned til havnen via den levende hovedgade - og en anelse længere, hvis du vil opleve den smukke natur som omgiver byen. Nogle husker måske også den kendte børnefilm “Far til Fire på Bornholm” som i slutningen af 1950’erne blev optaget i Gudhjem. Gudhjem er et fast programpunkt for de fleste af Bornholms gæster og her er masser at gå på opdagelse i udover shopping og et stort udvalg til ganen bl.a. håndlavet chokolade, pandekager, is på havnen og fisk fra det hyggelige røgeri.

Magisk lys
over Gudhjem

Gudhjem er også kendt for sit magiske lys. Pga. Gudhjems placering på Bornholms nordkyst får lyset over byen og havet en helt magisk farvetone, når solen går ned vest for øens nordspids. Både danske og internationale kunstmalere har valfartet til byen og forsøgt at portrættere dette magiske lys i deres værker.

Den mest berømte fra Gudhjem er Oluf Høst, som valgte at slå sig ned her, så han kunne være nærmere et af sine hovedmotiver - udsigten over Norresân og det magiske lys. Man kan få et indblik i hans liv og se eksempler på hans malerier i hans gamle atelier, som er i dag er Oluf Høst Museet.

Sol over Gudhjem

Bornholms nationalret “Sol over Gudhjem” er et stykke smørrebrød med røget sild, rå æggeblomme, løg eller purløg og eventuelt radiser, men det er også navnet på den store årlige kokkekonkurrence, som løber af stablen i Gudhjem i juni måned.

Her kæmper kokke i verdensklasse om at tilberede den bedste forret, hovedret og dessert på en stor scene på havnen, hvor der også er mulighed for at udforske et stort madmarked med smagsprøver og et væld af lækre lokale råvarer.

Klippestien fra
Hotellet til Gudhjem

Klippestien går fra Melsted Badehotel langs den idylliske Melsted Strand, krydser en lille bæk, kantet af 100 år gamle popler, og går så gennem Melsted, et tidligere fiskerleje med en lille havn og hyggelige gamle bindingsværkshuse. Navnet “mel” henfører til sand og mile. Engang i 1700-tallet var der en stor sandflugt, hvor mange huse blev tilsandede, et hus kaldes stadig “Huset under jorden”. Stien fortsætter gennem et overdrevsområde med græs og fyrretræer og krydser Gudhjem Camping, hvor et mindre afspærret areal beskytter en historisk vikingegravplads.

Hammershus borgruin

Ca. 20 min nord for Melsted Badehotel ligger Nordeuropas største borgruin Hammershus, som er et af Danmarks mest betydningsfulde historiske monumenter og Bornholms mest besøgte seværdighed. I 1600-tallet var Hammershus scene for en dramatisk flugt, da den fængslede kongedatter, Leonora Christina, forsøgte at undslippe Hammershus ned langs de stejle klippevægge.

Oplev Hammershus på en helt ny måde fra det nye besøgscenter ved Hammershus, hvorfra man kan nyde en imponerende panoramaudsigt til borgruinen.

Almindingen

Almindingen ligger blot et et kvarters kørsel fra Melsted Badehotel og er Danmarks femtestørste skov på i alt 6.000 ha., hvor bl.a. Ekkodalen, Rytterknægten og den europæiske bison kan opleves. Ekkodalen er med sine 2 km øens største sprækkedal - glem ikke at teste ekkoet her.

Rytterknægten er Bornholms højeste punkt med tårnet Kongemindet fra 1856, hvor man kan opleve en fantastisk udsigt over hele Bornholm og på klare dage endda helt til Christiansø. Gå ikke glip af en herlig frokost på den idylliske Christianshøjkroen, hvis du er på disse kanter.

Dueodde Strand

Dueodde strand er nok Bornholms mest berømte strand og den er en af Europas bedste sandstrande. Sandet er så fint, at det er blevet brugt til timeglas. Stranden strækker sig flere kilometer på Bornholms sydspids, og en tur op i Dueodde Fyrtårn byder på det mest fantastiske kig ud over kystområdet og hele den sydlige del af Bornholm.

Stranden ligger blot ca. en halv times kørsel sydpå langs kysten fra Melsted Badehotel.

Østerlars Rundkirke

Ud af Danmarks i alt 7 rundkirker, ligger de 4 af dem på Bornholm. Kirkerne blev bygget på denne måde, for også at kunne bruges som forsvarsværker.

Østerlars rundkirke er både Bornholms og Danmarks største rundkirke, og den mest kendte af de fire særprægede bornholmske rundkirker. Her kan du se fine kalkmalerier, opleve det flotte kirkerum, og nyde et øjeblik i ophøjet ro.

Østerlars Rundkirke ligger blot 5 minutters kørsel fra Melsted Badehotel.

Bornholms
Kunstmuseum

Bornholms Kunstmuseum er i sig selv en attraktion og regnes for en af Nordens perler med sin spændende arkitektoniske udformning. Museet ligger blot ca. 6 km fra Melsted Badehotel i et af Danmarks mest spektakulære landskaber; et område, der kaldes for Helligdommen. Fra Museet fører en sti ned mod de fredede Helligdomsklipper med skarpe skær, forrevne granitsøjler og stejle klippevægge med dybe gange og grotter, de såkaldte “ovne”.Området og klipperne er opkaldt efter en hellig kilde, der i gammel tid løb ud i Østersøen for foden af klipperne.

Døndalen

Døndalen er ligesom Ekkodalen en sprækkedal, men Døndalen er betydeligt bredere og her findes Danmarks største vandfald, hvor Døndaleåen falder hele 20 meter.

Døndalen er blot 7 minutters kørsel fra Melsted Badehotel og herefter en vandretur på ca. 1 time. Er man godt gående er det umagen værd at tage trappen, der fører op til udsigtspunktet Amtmandsstenen, hvorfra du kan se helt til Christiansø.

Rokkestenene

På Bornholm er der tre store rokkesten, som indlandsisen har transporteret til lige netop de steder - og de bevæger sig, hvis du ved, hvor du skal tage fat. Den største og mest kendte rokkesten, en 35 ton tung vandreblok, ligger i Paradispakkerne, et område som i sig selv er smukt at vandre i. Det spændende ved nogle af de store sten er, at der både er forbundet forskellige sagn med dem, man troede fx engang at de bornholmske rokkesten rokker, fordi de ligger på en stor diamant. I dag ved vi dog, at rokkestene består af granit, magen til det grundfjeld, de ligger på.

Svaneke

Svaneke by ligger blot 15 km syd for Melsted Badehotel og er en en af øens mest charmerende byer med hyggelige butikker og madsteder.

Byen vandt titlen som Danmarks smukkeste købstad i 2013 og er en oplagt familiedestination med sine mange hyggelige værksteder, hvor de lokale håndværk kan opleves på første hånd. Fx kan man se, hvordan der laves alskens lækkerier i Bolsjefabrikken, Karamelleriet og Chokoladeriet. Man kan opleve glaspusteri hos Pernille Bülow og se silderøgeriets gammeldags håndværkstraditioner udfolde sig på Svaneke Røgeri.

Christiansø, Frederiksø
og Ertholmene

Bor man på Melsted Badehotel, må man ikke snyde sig selv for en tur til Danmarks østligste punkt, Ertholmene med Christiansø og Frederiksø med pragtfuld natur, fantastisk fugleliv, ro og tid til eftertænksomhed.

Christiansøfarten sejler dagligt fra Gudhjem til Christiansø og kan nås til fods fra Melsted Badehotel ad den fantastisk smukke Klippesti langs kysten til Gudhjem. Fra havnen i Gudhjem sejler M/S Thor også en smuk tur langs kysten fra Gudhjem til Helligdomsklipperne.